Hundarna..

Inget varar för evigt och särskilt inte ett hundliv som är alldeles för kort..

Flocken har minskat betydligt här hemma. Förra sommaren hade jag tre gamlingar. I augusti var det dags för Tazzas sista resa, hennes cancer hade spridit sig till levern och hon var klar med livet.

Efter det tänkte jag att jag skulle få njuta av mina gamla gossar några år innan det var dags att ta farväl. Ack så fel man kan ha, Dodde fick åka in akut till djursjukhuset den 31 januari i år med en stor blödning i buken. Det var minuter ifrån att han dog i bilen men vi hann. Jag beslutade att operera efter att ha fått två alternativ av veterinären, avliva eller operera och båda slutar nog på samma sätt. Operationen gick bra men han behövde en blodtransfusion, som tur var passade en av de anställdas hundar. Dock kraschade Dodde igen under eftermiddagen men kom tillbaka, han ville leva och redan på natten var han på benen och med ut och fick lite luft. Efter 3 dagar på djursjukhus med ett par dagars intensivvård fick Dodde komma hem, medtagen men vid liv och med vila så kom han igen relativt snabbt och redan en vecka efter hemkomst så var hans blodvärden mycket bättre.

Dodde hade en tumör i mjälten, och mjälten hade brustit. Tumören skickades på analys och jag hoppades in i det sista att jag inte skulle få det enda besked jag inte ville ha men det visade sig att det var den värsta sortens tumör, hemangiosarkom, som är en snabbväxande elakartad tumör som sprider sig via blodbanorna. 1-2 mån överlevnad brukar de säga, Dodde fick 2½ mån, och vi fick en fin tid tillsammans med en pigg, lekfull och glad Dodde till sista dagen.

SONY DSC

Redan innan Dodde blev så svårt sjuk hade jag tingat en ny valp, en valp som skulle få växa upp med två snälla gubbar hade jag tänkt men det blev ju inte riktigt så. Lilla Frazze föddes på kennel Poetry’s 26 december 2016 och flyttade hem till oss två månader senare. En härlig liten kille med humör, humor och underbar attityd till livet. Dodde sa väl mest ”hej, ska du bo här, okej”, Eddie sa väl mer ”fy fan, vad har du släpat hem för äckligt..” men Eddie ändrade sig relativt snabbt och är idag världens bästa lekfarbror. Fast egentligen så är faktiskt Eddie och Frazze kusiner, pappa Billy och pappa Tino, båda från Combine, är halvbröder.

Första tiden fungerade Dodde som den tryggaste och snällaste pappa man kan tänka sig, talade om när något inte var okej och var den trygga famn Frazze alltid kunde sova i, en fantastisk pappa. De fick knappt 2 månader tillsammans, jag hade hoppats på flera år.. Den 18 april talade Dodde om att han var klar här, det var dags att lämna oss, orken var slut. Kvällen innan hade han sprungit och lekt ute i hagen. Mitt hjärta gick i bitar den dagen och kommer kanske aldrig att läka ihop igen. Alla hundar betyder mycket för mig men vissa betyder så oändligt mycket mer och en sån hund var Dodde..

SONY DSC

Så nu bor Eddie och Frazze här med mig, Eddie nyss fylda 9 år och Frazze som har hunnit bli 4½ månad. Frazze går valpkurs och har hunnit med att bli BIR och BIG 3 på utställning hittills i sitt liv. En kul liten kille, påhittig, läraktig, lyhörd och rätt snygg. Denna kille har jag letat efter i flera år och jag hoppas att han och jag ska få kul tillsammans framöver.

SONY DSC

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *