Startsida Hundarna

Wynntorps Casey

Casey har fått ett nytt bra hem på Gotland, hos Helen och hennes familj och verkar ha fått det så bra!

Pga HD (höftledsfel, grad D-E med lbp resp. mbp) behöver Casey ett nytt hem. Hon ska inte gå i avel men vill gärna ha ett aktivt hem med träning och gärna tävling eller tex. eftersök och utställning. En otroligt mysig hund, lätt att leva med men kräver bra aktivering för att må bra..
Hon är en mjuk, livlig, lättlärd, arbetsvillig tjej, social, orädd, nyfiken, fungerar utmärkt med andra hundar, älskar så klart att apportera. Jag har påbörjat lite träning, bla. personsök (bruks) men hon är väldigt "grön" i det mesta.
Hennes kullsyskon är aktiva, lättlärda hundar som ser bra ut, de har startat på jaktprov, viltspårprov, lydnadsprov och är utställda. Casey är utställd med bra resultat.

En i övrigt frisk och sund hund som aldrig varit sjuk eller halt.

Casey tror jag även kan passa till en aktiv hundkär tonåring och hon hänger med på alla typer av aktivering.

En hund med HD behöver mycket träning för att hålla musklerna i trim, en välmusklad hund håller längre då lederna hålls ihop av bra muskler och slitaget på själva leden blir mindre. En hund med HD bör även hållas smärt och fin för att ytterligare minska ansträngningen av lederna som övervikt annars bidrar till.