Åter E-kullen

 

Dagbok E-kullen
 
  Nu blir det inte mer uppdateringar här i dagboken, hädanefter finns det att läsa under Händelser istället!!
2 augusti GRATTIS till valparnas pappa Billy som blev BIR och 2 DP på Goldenlägret i år, skoj!
30 juli Nu har valparna rasat av sig i stora hagen omkring en halvtimme, det är skoj i syrenbusken och den är så fin att rejsa runt, det går en stig där efter de vuxna, inget gräs kvar bara jord. Högt gräs är också mysigt att springa i.
Passade samtidigt på att ha lite pälsvård och pyssel med de små, kammade och med nytrimmade svanstippar kommer de nu att ta en lur. En efter en kom de till mig och blev lite tillsnyggade, fast det är ju inte så mycket till päls egentligen men en trevlig(?) stund har vi i alla fall haft och det är nyttigt för framtiden.

Det har regnat en del under dagen men valparna har haft det mysigt ute ändå, de har ju sin pressenning att vara under, så idag har det inte varit så mycket bad eftersom vattnet kommit uppifrån istället.

28 juli Idag har vi haft skånebesök, det var uppskattat av valparna, alltid roligt med nya människor.

Annars har dagens aktivitet varit matkulesök i valphagen, en del av sista målet utstrött i hagen, ger lite tröttare valpar till kvällen. Inte alltid så lätt att finna aktiviteter till 5 st valpar som växer och vill lära sig nya saker. Något som börjar sitta lite nu i alla fall är att ingen matskål ställs ner innan alla sitter still och väntar, känns positivt att de tar åt sig lärdom snabbt och fint och stressar ner och tänker efter.
Dagen har i övrigt varit så varm att valparna haft det lite jobbigt i sin hage trots skugga, tur att alla har börjat använda badbaljan för att svalka sig.

27 juli 11 veckor
Tiden går, tänk om resterande kunde få egna hem att utvecklas i, vore toppen för dem. Känner att jag inte räcker till riktigt åt 5 st.

Har skrivit lite om var och en i Galleriet sidan 2, så där får ni läsa lite.

23 juli Nu har mamma Agnes åkt hem till sitt och lyckan var stor när hon åter var hemma i Södertälje igen.

Edwin och Eddie har använt badbaljan flitigt idag när det varit ordentligt hett ute. Eddie har provat för första gången med lite hjälp från mig och det var tydligen väldigt skoj.

Rapporterna från de utflyttade kommer in då och då och allt är väldigt bra. Valparna är trygga, sociala och härliga, precis som de som bor kvar. De har provat på att bada och även simma lite smått, vattenpassionen verkar vara alldeles lagom stor.
Inkallning med visselpipa fungerar och det finns inga tveksamheter att komma till matte.

Jag hoppas de kvarvarande får lika fina hem även de, det är de värda dessa guldklimpar!

20 juli I fredags flyttade så lille Eric och så var de bara 5 små troll kvar. Härliga personligheter som kommer att utvecklas mycket framöver. Mjuka, goa, glada valpar, leker och tampas, har dragkamp om leksaker, badar i sin badbalja och gräver fina hål i gräsmattan, allt precis som det ska vara med friska fina valpar.
13 juli Efter nattens bajskrig i valphagen så har 5 st fått bada, nr 6 får nog bada i kväll och nr 7 klarar sig, han var fortfarande acceptabelt ren efter senaste badet. Jo det går vilt till ibland om nätterna.

Har kört grästrimmer här idag och tänk så spännande det är, måste ju bara undersökas, jo jag är väldigt försiktig, kör inte alls nära valparna men dom skulle gärna vilja vara med alldeles intill, inget fel på nyfikenheten alls.

12 juli Ella flyttade i onsdags som först ut, hon åkte med Kerstin hem som redan har Ada och Catja från mig. Det kommer positiva rapporter från Falun, en härlig, trygg, positiv tjej med en del egen vilja, vilket låter alldeles utmärkt, precis vad jag vill ha i dem.
På måndag åker Ellen, även hon ska till Dalarna.

Valparna artar sig mycket bra, de är sociala utan överdrift, har kamplust, lite lagom med humör, apporterar redan lite med bra grepp och kommer dessutom tillbaka med sakerna, inget ägarbegär, mjuka, lätthanterliga med en portion egen vilja. Jag tror jag gjort en lyckad kombination igen, hundar som vill jobba och har en positiv attityd till människor och livet.

6 juli Klara för leverans men ingen åker förrän på onsdag. Först ut blir Ella, därefter Ellen sen är det inte riktigt bestämt. Övriga är faktiskt otingade så har du funderingar på valp får du gärna höra av dig.

Regnväder idag, det var mulet och uppehåll på morgonen och del av förmiddagen men sen har det strilat ner. Har lite tak i hagen så de kan vara ute en liten stund så länge de leker och rör på sig. Nu i eftermiddag så får de vara i köket, eller en del av köket, vid sådan här väderlek önskar man att man hade lite mer än 2 rok men det är nyttigt att vara i köket och vara med vid matlagning och liknande.

3 juli I dag har valparna fått badbalja i värmen och det var mycket uppskattat, tyvärr fick jag inte de värsta doppen på bild men något kommer i galleriet alldeles strax. Det är inga fegisar när det gäller nya saker i alla fall.

Agnes talar om mer och mer vad som gäller för regler, mycket duktigt.

Veterinärbesiktningen avklarad tillsammans med vaccinering och ID-märkning med mikrochip. Alla valparna ua (utan anmärkning) på allt, jätteskönt. Så nu har de fått namn också.
Min "husveterinär" kommer hem och fixar allt och det är så skönt att slippa lasta alla i bilen och sen behöva städa bilen när man kommer hem. Inte blir det heller särskilt mycket dyrare, reseersättning istället för klinikavgift så det fungerar väldigt bra.

25 juni Agnes har börjat med avvänjning så smått, hon fostrar sina små och gör det så fint. Väldigt duktig morsa.

I dag har vi haft så pass bra väder så de har kunnat vara ute hela dagen, väldigt praktiskt och skönt för valparna. Mamma Agnes får vara med dem i hagen ute. Det märks att valparna är inne i en mycket social period, det pussas mycket när man är med dem, de vill sitta i famnen och söker kontakt.
I dag fick de bekanta sig med den nästan 1 m långa tygkrokodilen från IKEA och visst var det någon som väldigt snabbt drog iväg med den stora nya leksaken, här är vi inte blyga inte...

Nu är valparna registrerade, väntar bara på paketet från SKK med registreringsbevisen, mm.

Dodde är mycket duktig med valparna, kusinerna... Han vallar in dem när vi ska gå in till hagen inne, talar om när de går åt fel håll och pussar mycket på dem ute i hagen.

23 juni Blir mer och mer nöjd med valparna, de visar mer och mer av sina personligheter.
Synd att så få är intresserade av de små, tror att de kommer att bli härliga tränings- och tävlingskompisar i rätt hem. Vilja och nyfikenhet finns även om de är något lugnare nu än tex förra kullen var.

Härom dagen så var det dax att ställa in tygtunneln till dom. Den var spännande! Allt nytt är väldigt spännande, några är mer nyfika än andra men alla kommer och tittar. Tunneln skulle kollas, först in var en tuff tjej, sen följde fler efter. Idag när de kom ut så var tunneln väldigt rolig, det var race genom och runt och över och ...... Men den är även bra att sova i. Någon tog sig en rulltur över hagen i tunneln.

Valparna är väldigt duktiga på att göra sina behov ute. Inte ens på morgonen är det särskilt mycket i hagen och aldrig att de gör något på sovplatsen inte.

18 juni Valparna växer, går ut själv från sin valphage inne.
Agnes har varit lite dålig, halsinfektion men är nu bättre. Hon har skött valparna exemplariskt trots det, en mycket duktig mamma.

Valpkläm är planerad till den 1 juli, kl.18. Om någon inte fått mail men ändå skulle vilja komma så hör av er till mig.
Registreringshandlingarna har gått till hanhundsägaren, snart så har de små liven fått namn men vem som ska heta vad är inte klart än.

Har blivit lite dåligt med foton senaste dagarna men det ska bli bättring på det.

Valparna är riktiga agilitytalanger, har ett par gungbrädor till dem i hagen ute och dessa används flitigt och med stor lust, roligt att gunga är det. Ska ta ut den lilla tunneln också så de ska få prova på. Roligt att hitta på lite berikning till dem och de testar allt med stort intresse, nyfikenhet och lust. Allt nytt ska kollas noga och testas.

14 juni Besök av Kerstin som har Ada och Catja från mig. Hem till dessa ska en lite tjej flytta senare i sommar, vem är inte helt bestämt än.

Valparna utvecklas fint, några har varit lite blyga men det är som bortblåst nu.
De har blivit så stora att de nu får ta sig från valplådan inne ut till hagen ute nästan på egen hand. Alla klarar idag att ta sig nerför stentrappen (ett trappsteg) utan problem. I sin hage har de lite små klätterredskap som berikning och dessa används flitigt, klättra är riktigt skoj!
I morgon blir de små 5 veckor, tiden går fort. Dax för kloklippning och vägning igen.

11 juni I kväll har vi knottinvasion här, INTE roligt, valparna fick komma ut och äta och rasta sig sen in igen men det gick bra. De har varit ute hela eftermiddagen redan innan.

Nästan hela valphagen utforskas nu på egen hand av valparna, utvecklingen går mycket fort och de är så härliga, pigga, glada, någon med propeller där bak och de skuttar så käckt i hagen de korta stunder som är vaken tid.

3 juni Agnes tyckte idag att det var dax för bebbarna att äta annat än mjölk så hon försökte lägga upp mat till dem men det går ju inte så bra när magen nästan är tom. Agnes hatar att kräkas så hon vill inte vara hos valparna just nu.
Så idag har de fått prova mat för första gången. Uppblött valpfoder med lite lättfil på. Filen gör maten smaklig med sin sura smak. Och så de åt, de åt och åt, såg ut som små fotbollar till slut men alla klarade av att äta själv ur valpbaren, foton kommer i valparnas eget Galleri under kvällen.
1 juni I dag "fyller" de små 3 veckor, tiden går väldigt fort.

Idag har de andra hundarna här hemma fått bekanta sig med valparna. Agnes har inget emot det alls. Dodde är mycket fascinerad och väldigt försiktig, han klev runt de små som mest sov och kollade vad det var för små saker, han har ju aldrig sett så små valpar. Tazza som varit väldigt nyfiken sen de föddes, var in en kort sväng och nosade men sen var det inte intressant längre. Uffe kollade, konstaterade att det var ju bara valpar och sen gick han, han är ju van sen förr.

Tänderna börjar lite försiktigt titta fram, snart ligger hälsenorna risigt till.
Klorna är nyklippta, det gick väldigt bra.
De har börjat leka med varandra, klarar nu av att gå på sina små krumma ben fast balansen finns inte riktigt än förstås, det blir en del kullerbyttor.

31 maj Vi har riktigt sommarväder, valparna har inte fått komma ut än men jag håller på och fixar med valphage i de stora hundarnas hage precis som förra året men inte på samma plats dock, får ju slita ut gräset på ett nytt ställe denna gång.

3 veckor blir de små i morgon. Växer bra, Agnes har mat så det räcker bra än, har inte börjat med någon annan mat än men det är på gång nu snart. Mammas mjölk är det bästa för små valpmagar i början.
Kloklippning igen står närmast på schemat men det brukar gå smidigt med små valpar.
Personligheterna börjar visa sig mer och mer. Trygga goa valpar är det. Nu saknas bara trygga, aktiva, hem som vill jobba med dessa härliga valpar men det kommer väl.

28 maj Valparna är avmaskade idag för första gången, usch sa de väl allihopa men så är det.

Agnes är fortsatt duktig men tycker att det är lite tråkigt, så hon får vara med ute i det fina vädret en hel del nu, bebbarna sover ju mycket och växer, snart har alla passerat kilot.

Det har blivit fart i lådan, när den mobila mjölkbaren anländer så blir det rusning, alla vill hitta en spene och få sig ett skrovmål.
De har börjat komma upp på benen, de både ser och hör, reagerar när man pratar med dem, det kommer både skall och morrningar från lådan och syskon ÄR ganska roliga faktiskt.

Valpkläm planeras framöver, vi brukar träffas de uppfödare som har intresse och kan, om någon som vill komma läser här så kom gärna med förslag på dag och tid, jag är ledig, de är drygt 6 veckor v.26, 23-26 juni, veckan efter midsommar. Annars skickar jag ett mejl framöver, har du inte varit med tidigare på våra träffar så fråga gärna om du vill komma, du som varit med känner kanske någon intresserad som kan tänkas vilja vara med.

26 maj Hinner inte riktigt med att skriva här.
Valparna har nu blivit 2 veckor, tiden går snabbt. De har alla fått ögon, någon tidigt och någon sent. Plötsligt har de även börjat använda benen, och rösten men hörseln är inte riktigt utvecklad än. Det morras i lådan och syskon är gott att "tugga" på, ja tänder saknas än....
Från att ha sett ut som stora marsvin så har de nu blivit små hundar, sover som hundar och börjar att se lite av världen. Nu skulle man kunna sitta och studera valpar mest hela dagarna...
21 maj Valparna är idag 10 dygn. Första valpen har öppnat ögonen idag, det är minstingen som är först. Nu kommer de andra att följa efter i rask takt.
Kloklippning stod på schemat idag, under protest ska väl sägas men det blir bättre med tiden, trötta blir de i alla fall efter det.

Hanar finns att tinga för den intresserade, tyvärr har några funnit valpar på annat håll. Ev. finns även en tik kvar.

20 maj Tiden går fort, valparna äter och växer. Agnes hänger redan med på promenad och har inte bråttom hem, hon är trygg med mig och allt omkring.

Valparna blir rundare och rundare, Agnes äter nog för 3 minst nu, hon är gladare i mat än hon brukar vara och det är bara positivt. Inga dåliga magar varken på Agnes eller valpar. Lådan håller hon exemplariskt ren, behöver inte störa med byten av filtar och tidningar mer än nödvändigt.
Veckofotografering har vi klarat av, ska se om min hemsida klarar mer bilder eller om jag får hitta på något annat alternativ, massor av bilder finns redan.
Snart öppnar de små ögonen och blir mer personligheter.

Agnes har varit med ute i trädgården idag också och bjöd upp sin bror Uffe på lek, härligt att se att hon mår så gott nu efter valpning och valpbestyr.

11 maj I dag på morgonen anlände den första valpen i E-kullen. Natten hade jag tillbringat sovandes i valplådan med Agnes, rätt obekvämt kan jag lova, golv är hårda och rundstavar är inget vidare att ha som huvudkudde.

Sista valpen tog lite tid på sig och de två sista fick gnuggas lite extra för att komma igång ordentligt men sen blev det liv i luckan.
Agnes funderade lite över första valpen men sen var det självklart för henne vad hon skulle göra, hon har ju inte haft valpar själv tidigare men väl varit med när Gaija fått 2 kullar, så helt nytt var det inte direkt.