Startsida Händelser

Händelser

2006

Datum Händelser
   
2 december Sökträning och vädret började hyfsat, uppehåll, regnet kunde inte hålla sig borta hela dagen men det gick bra ändå. Idag var vi 5 st och vi tränade 6 hundar. Det gick relativt fort men vi kan säkert organisera oss bättre. Jag ska försöka läsa på lite om sök så jag vet vad jag sysslar med, jag känner att jag är väldigt nybörjare i mycket.

Casey fick idag prova på att se figgen försvinna i skogen. Risken att hunden tar spår sen kan vara stor men eftersom vi inte tränat spår tidigare så har inte den lilla damen de erfarenheterna. Casey startade första skicket i hög fart ut i rätt riktning, motivationen var hög, det måste finnas en människa där ute, hon hade medvind och måste alltså förbi figgen för att få vind och hon forsade ut på omkring 60 meter av bara farten och fick vind på figgen och fann henne snabbt.
Nästa skick gick i motvind, Casey fick vind på sin figge och ringade lite på fel ställen innan hon fattade och hamnade rätt, jätteskoj med "godismänniskor" och mys i skogen.
Vi testar ett tredje skick, nu var hon lite trött och fick medvind vilket försvårade en del. Jag hjälpte Casey genom att följa med henne försiktigt bakom så hon skulle ta ny mark och det fungerade, hon stannade och frågade några få gånger men fortsatte själv. Kom till slut på rätt sida, fick vind och fann sin människa.

När Casey får vind på figgen så gör hon mycket fina slag i vinden på 10-15 meters bredd, slagen blir smalare ju närmare hon kommer. Hon är mycket nyfiken och lagom social och verkar lugna sig bra mellan övningarna. Farten är väldigt bra och hon vågar sig ut på djupet.

En trevlig rapport väntade i inkorgen på mailen. Tina och Rosso nere i Uddevalla har varit och tävlat lydnad i dag och har nu klarat LP I. GRATTIS
Syrran, Nellie, som ägs av Tinas dotter Marika har redan tidigare klarat LP I. De kommer ur C-kullen och är bara drygt 14 månader gamla.

1 december Tänk, redan december och vissa dagar känns nästan som vår, kylan låter vänta på sig. Visst är det kladdigt ute men faktiskt rätt skönt att slippa snöskottningen ett tag till.
Hundarna gillar att vara ute vilket väder vi än har.
Julsakerna ska letas fram uppe på vinden, helst i dagsljus eftersom det är lite dåligt med lyse på vinden.

På lördag blir det sökträning igen, nytt ställe men gamla bekanta. Vi hoppas att vädret blir bra, att vi i alla fall slipper ösregn som sist. Fika ska fixas, en viktig ingrediens vid hundträning.

Har hunnit trimma alla hundar nu så snart är det dax för en runda till. Klorna ska klippas idag.

24 november I dag har vi varit på lite trevlig hundträning i Koppom. Siv Elin och Tomas hade ordnat med sökruta och vi hann med 6 hundar, de flesta nybörjare. Regnet öste ner större delen av dagen och lite åska var det också men det var jättetrevligt ändå. Dagen avslutades med våffelkalas, Tack Siv Elin och Tomas för en trevlig dag och Tack Elisabeth för att du tog med mig.

Tazza och Casey fick prova på detta med sök och klarade respektive första övning mycket bra. Golden är ju oftast så sociala och tycker att det är trevligt med "godismänniskor" i skogen.
Tazza gillar det här med att kampa och sliter och drar med hjärtans lust med vem som än hänger i andra änden.

Blev lite sen i morse till träningen för när jag nästan var klar att åka så kom min pall med hundmat som jag beställt så det blev till att lasta in den först.

8 oktober Agnes har flyttat hemifrån! Hon bor nu hos mina föräldrar, för hur lång tid vet vi ännu inte men allt verkar fungera utmärkt. Det blev en snabb visit på mindre än ett dygn i Södertälje och sedan återresa till Värmland under lördagen med mellanlandning hos Tomas.

Nu är vi åter hemma och trötta efter en helg på resande fot, en hund mindre i flocken men ingen verkar märka något av det.

1 oktober Har idag tillbringat en härlig sommarvarm dag på Åmåls brukshundklubb. Min fodertik Nellie med matte Marika har tävlat i lydnadsklass I, de vann klassen efter en mycket snygg lydnad, på 177,5 poäng. Nellie är bara 1 år och 2 veckor gammal och redan så duktig, vad månde bliva i framtiden?

Jag har även fått mail från Kerstin, hon berättade att Catja klarat anlagsklassen i viltspår idag med bravur efter ett svårt spår med många störningar som hon redde ut utan problem.

GRATTIS härliga valpköpare!

28 september Tomas, du betyder väldigt mycket för mig men det tror jag att du redan vet!
 
24 september Jag har nu bott här i mitt torp i drygt 2 månader, internet har kommit i gång, telefon har jag skaffat och livet känns just nu ganska ljust. Hundarna och jag har det väldigt bra.
Jag har ett helt gäng underbara vänner omkring mig, tänk vad ni är härliga allihop, ingen nämnd och ingen glömd, ni har betytt enormt mycket och kommer att betyda massor även i fortsättningen.

Mor och far, tänk så underbart att ni finns för mig när jag som mest behöver er, så vill jag ha det länge till.

Jag går nu en liten utbildning och även där finns härliga människor, idel nya bekantskaper.

Mina tankar går även till Elisabeth, det kommer att bli kämpigt framöver men du ska veta att hit är du alltid välkommen.

Kerstin, du gör ett underbart jobb med Ada och Catja, tänk om det fanns fler som du. Min första uppfödning som är klar för elitklass på jaktprov, jag blir alldeles varm.
Ni andra valpköpare ska också ha en stor eloge för hur ni förvaltar mina guldklimpar, fortsätt så så kommer ni långt! Jag är stolt över er alla!!!!!!!!1

11 juli Snart börjar mitt nya bättre och gladare liv! Jag är på gång och flytta till mitt alldeles egna torp, 1 km härifrån, alla 5 hundarna flyttar givetvis med, livet som frånskild blir inte lätt i början men det ordnar sig alltid så småningom.
Tack alla vänner som tänker på mig, utan er hade livet varit betydligt svårare. Ring mig gärna för en pratstund, jag pratar gärna bort en stund om du har lust.
Snart får jag ny adress och telefon, jag ska försöka lägga ut det på hemsidan och dessutom skicka flyttkort.
När jag flyttar blir jag kanske utan internet för ett tag, så ring då gärna på mobilen om du vill något.
16 juni Vad underbart det är med vänner. Tack Lotta för att du ställer upp på mig när jag behöver!! Och vad skulle man göra utan mamma, tack älskade lilla mor!!
13 juni LIVET ÄR ETT RENT HELVETE SOM MAN MÅSTE TA SIG IGENOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TÄNK OM MAN FICK VARA GLAD EN LÄNGRE TID I STÖTEN NÅGON GÅNG.

10 juni Kan ju säga att fotboll hör inte till mina stora intressen så denna tid med VM är inte rolig. Vi har 4 kanaler på vår TV och på 3 är det fotboll av något slag. Vilken hemsk TV-månad det blir men då kan ju hundarna få desto mer träning förstås.

I dag har jag ägnat förmiddan åt bad och trimning av mor och dotter, Gaija och Casey, som båda ska ställas i Vänersborg i morgon söndag.
David åker med så det blir en trevlig utflykt. Fint väder är utlovat och varmt, inte så kul med värmen men vi överlever nog. Hoppas domaren gillar vad han ser. Hur det går kommer att redovisas på resultatsidan om någon dag.

Katterna mår gott i värmen, jagar under morgontimmarna och latar sig resten av dagen.
Ska försöka få tid att kamma igenom deras pälsar så de blir av med vinterpälsen.

Börjar se trivsamt ut nu med blomurnor runt huset.

3 juni Klipper gräset. Varmt och skönt ute, pingst och syrenerna har slagit ut och doftar härligt.
Katterna ligger och solar mest hela dagarna. Har börjat plantera ut lite blommor.

Casey har varit med ute och hon älskar att leka med vattenslangen, det är så otroligt roligt när man sprutar med vatten. Hon var en aning blöt kan jag lova.

Vad roligt det är med besökare på sidan, sedan november 2003 har drygt 13 000 besökare varit på sidan. Hoppas det fortsätter så eller ökar.

1 juni Sommaren är nu här. Varmt ute men blåsigt. Gräset växer som ogräs och kräver klippning. Inhandlat lite blommor för plantering ute. Mina egna tagetes börjar se fina ut och ska planteras ut i krukor tillsammans med andra blommor.
18 maj Balders röntgenresultat kom för snart en vecka sedan. Som väntat var det inte ua utan C-C, alltså lindrig HD, fram var det ua.

Helgens internat avlöpte bra, trevliga människor, mycket bra instruktörer, mycket fint boende och god mat.
Tyvärr fick Tazza svansförlamning på lördag kväll efter en blåsig dag med både regn och hagel så hon fick stå över söndagens övningar och jag gick med utan hund. Casey har haft en passiv helg, mest fått ligga i bilen och bara vara men det är nyttigt.
Nu ska jag också försöka omsätta de nya kunskaperna i praktiken, under träning.
Tazza är en pärla, underbar kontakt har vi.

I morgon åker vi åter på äventyr. Denna gång ska vi på utställning, Skokloster, SSRK. En mycket vacker utställningsplats och jag hoppas på vackert väder också.

Annars har veckan gått åt till att trimma och bada hundar, städa (evighetsgörat när man har 5 hundar).
Tazza har börjat löpa.

11 maj Nu väntar vi på röntgenresultat för Balder.

I morgon ska jag, Casey och Tazza ut på äventyr. Vi ska på jaktinternat utanför Ludvika och det ska bli väldigt roligt och förhoppningsvis ge lite ny inspiration i träningen. Dessutom träffar vi där trevliga vänner och även nya bekantskaper.
Packat har jag inte börjat med än men tvättmaskinen har gått varm under dagarna 2 så något ska väl finnas att packa ned.

De gamla änglatrumpeterna har fått ny jord runt fötterna, f'låt rötterna, och skjuter förhoppningsvis fart nu efter vinterns halvdvala. Underbart vackra blommor.

Utställningssäsongen håller på att ta form. Det är Gaija och Casey mest som kommer att visas.
Fick igår en rapport från norr och Leo med matte som varit på debututställning och blivit 3:a i konkurrensen i sin valpklass. Grattis från oss. C-kullen utvecklas bra både exteriört, mentalt och arbetsmässigt, viljan är stor både till jobb och att samarbeta.

Ute grönskar det, mer och mer för varje dag. Även gräset växer och behöver klippas. Vi har åter haft en strålande dag. Svalorna störtdyker över huvudet på mig när jag går ut, talgoxarna bygger bo och även en del humlor letar nya boplatser, gamla sorkbon/hål är favoriten.
Getingarna har vaknat också tyvärr, drottningarna är enorma i år.

8 maj Tänk vad tiden går fort när man är hemma, och vad mycket som ska göras.

Björkarna har slagit ut de senaste dagarna, syrenens blad är på gång. Fästingarna har återkommit så Frontline ska inhandlas till alla 5 vovvarna.
Staketet är nästan färdigmålat på ena sidan, komposthörnan börjar ta form. Nät ska beställas så vi kan hägna in resten av marken för hundarnas skull.
Trädgårdslandet börjar se mer ut som ett land än en ogräsodling, härligt.

Casey fick prova på att apportera duva i söndags och fixade det med glans, jag hade inte väntat mig något annat, hon är en pärla.

Vår lilla kille Putte flyttade i lördags och det verkar fungera bra med nya flocken. Lycka till Henrik och Anna! Putte heter numera Ludde.
Stackars Casey var lite vilsen i lördags kväll när brorsan inte längre var här men igår tog vi igen det med lite bad och skoj vid tjärn.

30 april Har idag tränat lydnad med Tazza. Hon var mer än lovligt tänd men det gick ändå skapligt.
Uppletande gjorde hon ett bra första skick, ringade fint och avlämnade riktigt bra för att vara Tazza. Andra skicket hade hon glömt helt vad hon sysslade med och lekte markberedare så man kunde inte låta bli att skratta och vi avslutade där.

Casey var med för social träning och skötte sig fint. Fick leka fritt med övriga snälla hundar och tog sitt livs första simtur och det gick bra. Ännu vet vi inte hur stor vattenpassionen är. Casey fick även hon prova på uppletande med en enkel övning och den gick utmärkt. Hon har underbara avlämningar.

Sigges tass är helt läkt och han har inga som helst problem med den längre. Lite fula ärr har det blivit men inget som han kommer att ha besvär av i framtiden. Klorna fungerar som de ska och går bra att dra in annars var det mest det som jag var orolig för.

Vårt staket har börjat ta form och det blir fint.

28 april Sista semesterdagen är nu till ända. Nästa vecka börjar mitt nya liv och hur det kommer att se ut finns inga ritningar för ännu men planerna börjar ta form sen återstår att förverkliga dem också.

En leverans från LR har jag hämtat idag, det blir lite beställningar då och då, önskvärt vore med en ökning, får jobba på det.

Pelargonsticklingarna är nu i nya krukor, nu ska de bara tuktas och ansas så blir de nog fina.

Träning blir det till söndagen, i Årjäng på klubben, hoppas marken torkat upp lite. Tazza ska få ett lydnadspass, hon börjar bli riktigt duktig.

27 april Semester idag och det var skönt. Vacker väder, påtat i trädgården lite, krattat och fixat.

Med posten kom 2 paket med växter jag beställt. 6 st Brugmansia = änglatrumpeter, olika sorter med olika stora blommor och olika färger, sticklingar så det var bara att plantera direkt. Därtill kom mina efterlängtade pelargonsticklingar, 3 olika sorter, 6 st doftpelargoner, 2 sorter, 6 st blå pelargoner, ny sort. Det blir spännande att se hur de ser ut när blommorna kommer. Tyvärr lyckades jag inte få tag på den nya ljusgula sort som kommit i år, får göra ett nytt försök. Pelargonerna får vänta på nya krukor tills i morgon då jag ska köpa krukor, jord och vermiculit. Omskolning av tagetes ska också ske i morgon.

Hundarna har solat på uteplatsen under dagen, härligt!

24 april Wynntorpare har varit ute och tävlat i helgen och rapporterar in resultat och jag blir så stolt över "barnen" med duktiga förare, mer kan läsas på Resultatsidan. Stort GRATTIS och härligt med aktiva valpköpare/hundägare.
22 april Vår, vår, vår!!! Varmt! Trädgården har fått en ansiktslyftning eller delar av den, mycket återstår.

Omplantering av tagetes har stått på schemat. Ska bli intressant att se vilken färg de får, det är egna frön jag sått och då vet man aldrig riktigt. Jättepumporna jag sått växer så det knakar. Hundarna har legat ute på uteplatsen och solat hela eftermiddagen och nu i kväll sover de gott, frisk luft blir man trött av.

Ingen hundträning denna helg. Ena träningskompisen är bortrest och den andra har flunsa så vi ställde helt enkelt in.

21 april Det är nästan sommarvärme nu i eftermiddag. Har pysslat med mina pelargoner, de frodas fint i glasverandan där de står ljust hela vintern. Plockar knoppar för att de ska växa sig stora istället, blomma får de göra till sommaren. Nya pelargoner är på tillväxt, fröna jag sått har grott fint.
18 april Sigge (katt) är mycket bättre i tassen efter sin skada, Aloe veran gör verkligen susen, både tvätt och smörjning, han haltar inte längre.

Putte skulle verkligen behöva ett nytt hem nu, han blir liksom över, det är en hund för mycket.

17 april Äntligen ser vi en ände på vintern, snön är snart helt borta endast upplogade högar och vallar finns nu kvar. Tranorna har anlänt och trumpetar ute på mossen, skatorna bygger bo, rödhaken kom för någon vecka sedan liksom staren, nu väntar vi på sädesärlan.

Träningen har kommit igång, vi har varit ute i stort sett varje helg några veckor nu, "vi" är främst Anci, Elisabeth och jag själv. Lydnadsträning och uppletande står på schemat då vi träffas och kanske spår. Tazza och Casey har fått följa med, Gaija ett par gånger och hon har fått damma av lite lydnadsmoment och det är skoj.
Tazza är väldigt duktig i uppletande, börjar förstå vad det går ut på, hon flyger över rishögarna, får vindvittring på föremålen, ringar duktigt och flyger tillbaka med föremålen. Vi har kommit till 2 föremål i korridor och det fungerar bra men självklart har vi långt kvar och mycket jobb.