Startsida Händelser

Händelser

2007

Datum Händelser
   
26 december Tack mina vänner för julkort och hälsningar, det värmer att få dem.

Har nu kommit hem efter julfirande i Södertälje. God mat, trevligt sällskap och nya bekantskaper, kan det bli bättre.
Köpte en julklapp till mig själv.... ny TV, vilken lyx, 32" LCD-TV, platt TV alltså. Känns som om jag fått min egen bio i finrummet. Det var verkligen dax att byta ut den gamla som nu var 16 år gammal och bara 20". Trevligt att ha råd att unna sig lite lyx nångång.

Vovvarna har skött sig så bra i storstan. Tazza höglöper så Dodde är lite intresserad men det funkar bra än så länge.
Agnes mår som en prinsessa, ligger och latar sig i egen TV-soffa, bildbevis är på väg...
Nya bilder på G även på Dodde.

Vintern lyser med sin frånvaro, flera plusgrader och blött och tråkigt. Det blir nog ingen vinter på denna sidan nyår i alla fall.

5 december Kan vi inte få lite vinter?? Lite snö och MINUSGRADER...
Men nej det öser ner ute, gräsmattan är övermättad av vatten, klafsklafs låter det och leran rinner i sluttningarna och hur hundarna ser ut behöver jag väl inte tala om.

Tyvärr har den bortsprungna riesenschnauzern nu hittats påkörd efter att ha varit på rymmen i nästan 2 veckor, sorgligt slut ...

2 december Tack alla underbara för gratulationerna i gästboken!! Nu var det ju inte så enormt stort men självklart väldigt roligt när det går bra.
1 december Adventsutställning idag i Arvika, Dodde anmäld i valpklass 6-9 månader. Utställningen var i ridhuset, ett ställe där Dodde aldrig varit tidigare, skulle han mumsa spån och hästlort eller? Han brydde sig inte om underlaget alls. Dodde klev in i ridhuset med minen som sa: vad skoj, vad spännande, WOW, skitkul! Vilken härlig attityd på lillkillen. Efter en evighet på ryggan så var Dodde rätt uttråkad, han charmade omgivningen med att inta favvoställningen, dvs liggandes på rygg med benen spretande åt alla håll, detta mitt bland främmande hundar och folk, burar, stolar, barn, mm. Han är trygg och lugn och härlig.

Jag har haft lite problem att ställa upp honom här hemma, han skjuter rygg, lägger sig på rygg, ringlar ihop sig som en kringla eller något annat underligt men väl inne i ringen så var allt självklart. Dodde stod med ett ben i varje hörn, still, med fin hållning, rak och fin i ryggen. Han sprang ordentligt vid sidan i bra tempo och tyckte att det var riktigt roligt.
Han ställdes i valpklass 6-9 månader och vann klassen med Hp.

Här är kritiken:
Bra huvud och uttryck, härlig kropp med bra ben och tassar, bra päls, rör sig bra, trevligt temperament, välvisad.

Jag är nöjd med min guldklimp idag, generalrepetition inför den officiella debuten nu i december...

Grattis till "kusinen" Crespo (Reducks) och matte Lotta som idag fick nöja sig med andraplatsen.

Måste ju bara nämna att Dodde fick många komplimanger idag: underbar färg; härligt mörk; så lugn och snäll; vilka vackra ögon; så fin blick; så snäll han ser ut; en riktig golden; det är väl så de ska se ut; osv... Sen hörde jag lite för höga viskningar: är det en tollare?; vad är det för något? Men det lyssnade vi inte på....
Dodde blev även förevigad liggandes på rygg i torven, en tjej kom med kameran och tyckte han var så mysig där han låg och betraktade världen upp och ner... (har man tråkigt så har man....)

24 november Ja mor jag ska uppdatera lite....

Det händer inte så mycket här vid denna årstid... Snö har vi fått i kväll, får se hur mycket det är i morgon. Vovvarna sover faktiskt mest även dagtid, vi har lite gått i idé här känns det som men det är bara någon månad tills det börjar vända så smått igen. 1 månad kvar till julafton idag. Då blir det lite längre ledigt i alla fall och man får se dagsljus och inte stå inne i en skitig verkstadslokal och jobba.

Ska på utställning till helgen, inofficiell. Lillkillen som börjar bli stor ska få vara med, genrep inför större utmaningar... mer om det får ni nog veta senare...

En efterlysning som jag tar mig friheten att lägga in, försvunnen riesentik p/s, för senaste uppdateringarna läs mer på denna länk: http://www.giantschnauzer.se/

6 november 2 nya vinterdäck inköpta och alla 4 vinterhjulen påsatta på bilen, nu är man redo för vintern med snö och is, tur det finns bra verkstäder att vända sig till så man slipper göra jobbet själv. Alla 8 däcken är nu bytta på bilen så de ska väl hålla i några år framåt hoppas jag.

I morgon är det födelsedagskalas för Markus som fyller 8 år. Minns det som igår när jag var kattvakt när han föddes och nu går han i skolan, åren går fort. Present är inköpt.

Har varit hos Ulla på Livsglädjens kennel och tittat på hennes bedårande valpar, de var riktiga godingar hela högen. Alltid lika trevligt att besöka Ulla och Tage, man blir lika varmt välkomnad varje gång.

4 november Har idag gjort en dagsutflykt med alla vovvarna till Sunne och Bäckalund. Det var träning där för oss med Vassruggar och Tomthultare. Tazza fick vara med på lite lydnadsträning och skötte sig riktigt bra, fin kontakt, hyfsat fotgående, och lite apportering där hon fick några korta linjetag med utmärkta avlämningar men att hämta markering med någon annans dummy ville hon inte alls så den övningen bröt vi men jag var inte förvånad, hon har lite problem med föremålsintresset så andras saker går inte alls. Däremot är det inget fel på kampviljan, här kan brukshundarna slänga sig i väggen, Tazza släpper ALDRIG!! Hon är för rolig. Hon skötte sig i alla fall väldigt bra när hon bara fick titta på när andra apporterade, lugn och tyst, så jag är nöjd.
Inga svåra uppgifter kanske en del tycker och jag håller med men när vanan vid gruppträning inte är så stor så sätter jag ingen större press på Tazza utan det viktiga är att lyckas och det gjorde hon i stort.

Dodde som varit lite halt fick bara vara med som åskådare, han sköter sig bra, lugn och balanserad.
Gaija och Uffe fick bara åka bil idag, snällare vovvar får man leta efter.

Roligt i alla fall att träffa alla kära vänner igen, synd att jag inte bor närmare så vi kan träffas oftare, tiden blir alltid för kort.

Att vi ställt om till vintertid känns, kroppen vill inte riktigt vara med, det stämmer liksom inte. Det blir mörkare på kvällarna nu också men snart vänder det faktiskt igen, vid juletid så det är inte så långt till dess.

Trolle med nya husse Rickard har nu på 3 tävlingar lyckats få LP I, vilken bedrift efter att bara ha haft honom i så kort tid. Stort GRATTIS!!!

2 november Dax att göra en foderbeställning igen, smidigt i alla fall när man får det hem till trappen.
31 oktober Nu är det alldeles snart november, en riktigt kura skymningsmånad, dagsljuset orkar knappt visa sig förrän det mörknar igen men sen i december så vänder det faktiskt igen, trot eller ej.

Kära vänner som skickar kedjemail, utmaningar och liknande, nej jag svarar inte på sånt, vidarebefordrar inte heller. Är jag löjlig? Ja kanske men det står jag för i så fall, det är en principsak...

Nu har det gått en vecka sen jag skrev något sist, händer det inget här??? Jo det händer en hel del men ibland vill inte orden komma fram och då blir det inget skrivet.

Har haft en väldigt rolig och trevlig fredagkväll, vi var med jobbet, Flexit, till Karlstad på god mat, viltbuffé, och bowling på Nöjesfabriken. En händelserik kväll, någon hamnade i fyllearresten, några åkte ut från stället och de flesta tror jag hade roligt. Det var ett trevligt lag jag hamnade i och vi var riktigt duktiga, laget blev 4:a totalt och jag själv hamnade bland de 10 bästa individuellt. Inte visste jag att jag kunde bowla....

Lördagen tillbringades i Karlstad även den, denna gång med Maria. Vi shoppade, pratade, åt lunch och pratade lite till. Det blev delvis ny garderob och IKEA fick ett besök, nya leksaker till fyrbeningarna blev det också. Vi ska snart göra om denna trevliga dag fast då blir det Charlottenberg som får ett besök.

Resultatsidan ska uppdateras, det har jag slarvat med länge nu men det blir så ibland.

23 oktober Tazza har varit på träning idag, vi hade mest skoj tillsammans, provade lite saker i agilitybanan, lekte, kampade och avslutade med en liten platsliggning med de andra som var där och tränade. Sen fick lilla "tollartösen" sova i bilen medan jag var på vattengympa, nu ska det bli tidigt i säng, man är varm, mjuk och go efter en härlig stund i bastun.

I går blev det bad för Dodde, han hittade något äckligt ute i utkanten av trädgården som han vällustigt gned in ena sidan av halsen i innan jag hann stoppa honom. Så det blev in i badkaret och ett ordentligt bad så nu är han så ren och mjuk...

21 oktober GRATTIS till mina härliga Wynntorpare som gjort fina resultat i helgen.
Trolle med husse Rickard, de har väl bara haft varandra i en månad och redan gjort strålande resultat på lydnadsplan.
Kerstin som med Catja och Ada startat på prov idag och gått till pris. Det är inte lätt att starta med två hundar på prov samma dag, jag skulle inte ge mig in på det...

.......................................................................................................................................................
Vänner....
Vänner är viktiga... väldigt viktiga
Vänskap är en gåva... men ta det inte för givet... vänskap måste odlas och underhållas...
Vänskap är inte vänskap om det bara går åt ett håll... båda parter måste jobba för att det ska finnas kvar...
Vänskap är inget livslångt tillstånd...
Vänner byter man ibland.... ibland tvingas man att byta ut sina vänner... särskilt när de bara tar och aldrig ger.... eller när de själva mer eller mindre försvinner
Goda vänner ger en energi att orka...
Jag hoppas att jag kan vara en vän som ger energi tillbaka...

11 oktober Farmor Gaija fyller idag 9 år, pigg och glad men något mer försiktig.

Helgen ska jag tillbringa på RAS-konferensen i Ånnaboda som Golden retrieverklubben anordnar för uppfödare, hanhundsägare eller "bara" aktiv goldenägare. Det ska bli intressant med föreläsningar och förhoppningsvis trevliga människor.
Hundvakt har jag också fått för hela helgen, tackar och bockar för det.

Tänk att det finns så snälla och positiva valpar som Dodde, fotvärmare, lövsamlare och bara så mysig...

8 oktober Lycka är en varm valp på kalla fötter...
Goa Dodde värmer mina fötter varje kväll vid datorn, han klämmer in sig under skrivbordet och vill ligga nära...
Dodde är just nu i en "nära"-period, det ska pussas och gosas och han vill vara nära men utan att bli klängig.

Grattis säger vi till D-kullen som idag blir 7 månader, tänk vad tiden går, minns de små nyfödda knytena som igår.

7 oktober Värmeljus har jag lagt upp ett lager av, passade på när jag var på IKEA för en månad sedan, roligt att det äntligen öppnat i Karlstad. Jag eldar nog ett tiotal värmeljus varje kväll, har hög mysfaktor.

Var på besök hos min goda vän Anneth i fredags kväll och det var trevligt, vi pratade och skvallrade om allt möjligt, ibland behövs det såna tillfällen. Det blir liksom en laddning av batterierna.

Nu till veckan är det älgjakt här omkring, då får man nog passa sig lite i skogen tror jag!

30 september Tack för att ni kom igår, Lisa med Deena, Malin med Dima och Tina med Rosso (han är stilig Tina!) och så bonusen Phia med Heffa (från Reducks). Jag hoppas att ni fick med er något från träffen, jag hade väldigt trevligt och det är så roligt att träffa de små som nu börjar bli stora och förstås även er. De var duktiga på de små övningarna, tråkigt att vädret inte var med oss riktigt.

Dodde skötte sig som vanligt exemplariskt, jag vet inte vad jag har gjort för att få en så otroligt go kille. I dag har han varit med i trädgården och hjälpt mig att samla ihop kastanjer och haft så kul.

Grattis får jag väl också säga till Emely med Leo (W. Cian) som efter omröntgen fått båda sina höfter fria, underbart! De är så flitiga i både lydnad, agility, viltspår och utställning.

Idag har dagen bestått av arbete ute i trädgården, grusgången ser riktigt bra ut, kastanjerna slåss jag en ojämn kamp mot och än har ändå inte löven börjat falla från dom men det är skönt att fixa ute och vädret har varit riktigt hyfsat.
Hundarna har fått långpromenad och det var riktigt skönt även det trots lite regnstänk.

24 september Stort GRATTIS till Marika med sambo som fått tillökning av en alldeles ny 2-bening, Felix, Nellie har fått en lillebror...
Grattis också till nyblivna mormor Tina med Rosso..
23 september Tiden går snabbt just nu!!!

Vattengympa i veckan och det var roligt även denna gång och skönt med en varm bastu innan man åker hem för att sova.

Torktumlaren är på plats och fungerar alldeles utmärkt, den gamla är utslängd.
Varmvattenberedaren fungerar alldeles utmärkt även den. Skönt när allt det är i ordning.
Lite ved har grannarna fixat åt mig, de röjer så fint framför sin stuga på min mark och jag är så tacksam, det blir ljust och luftigt igen.

Valpträff nästa helg men bara 2 anmälda ur D-kullen, är det någon som glömt anmäla så gör det under veckan så vet jag. Är det någon ur de andra kullarna som vill komma så går givetvis även det bra, temat är ju Apportering, mer står under aktiviteter.

Har nu definitivt bestämt att det inte blir valpar på min fodertik ur B-kullen, Emmi. Hon är en alldeles förtjusande goldentik, frisk och sund, jobbar bra, stabil mentalt och dessutom snygg. Hon kommer ur en jättetrevlig kull, jobbar alldeles utmärkt, riktigt bra mentalt, mycket livliga men de har inte riktigt det som jag letar efter så nu är beslutet definitivt.

17 september Tack så jättemycket för alla gratulationer!!!

Vacker väder och god tårta...

16 september

Idag är det kanske födelsedagskalas lite här och där runt landet, Wynntorps C-kull fyller 2 år. GRATTIS
säger vi till alla och ta väl hand om dem.

15 september Marknadshelg i Årjäng, trevligt sällskap i form av Maria med barn hela förmiddagen, sen hamnade jag på Martins födelsedagsfirande, gott med tårta och även här trevligt sällskap. Sen blev det en sväng till på marknaden med Maria och Johan för att avsluta med en tur på egen hand. Har nog aldrig gått så mycket på marknaden och därtill handlat så lite men trevligt har jag haft och det är huvudsaken.

Detta är den stora hemvändarhelgen i Årjäng, större än jul och midsommar. Tideräkningen här är före och efter mârten (som det väl heter på dialekt)... Hela huset ska fejas, gardiner bytas, alla kokar kålsoppa som ingen egentligen vill äta och alla köper kokosbollar....

Har faktiskt hunnit med lite annat idag också, min grusgång börjar bli fin, jobbar på med den och det är så roligt när man ser hur bra det blir.

11 september Ett numera historiskt datum...

I kväll har jag börjat på en helt ny aktivitet, vattengympa och det var riktigt roligt. Nytt liv - nya utmaningar... är det inte härligt!

10 september En trevlig lördag hade vi på Goldendagen. Dodde och Gaija fick vara med på utställningen. Dodde blev 3:a bästa hanvalp med orden från domaren att han var fin men för mörk för henne. Min pepparkaka är alldeles lagom mörk...
Gaija slog till och blev BIS-veteran, tanten bara älskar utställning och att få visa sig i ringen, det är svårt att hänga med när hon sätter fart så jag var ju bara tvungen att anmäla henne.

Många trevliga vänner träffade vi i Alster i alla fall och jag hoppas vi träffas fler gånger. Goa människor och härliga hundar (släkt med mina också).

IKEA fick ett besök och jag kom därifrån med några ljuslyktor, värmeljus och glas, det obligatoriska. Hade varit trevligare med sällskap när man var där men lever man ensam så gör man mycket ensam.

Både i bilen och sen väl hemma så sov vovvarna väldigt gott. Skönt när man kan ta en heldag och ta med allihop på utflykt, en fördel med att vara ensam...

8 september Idag är D-kullen 6 månader!
1 september Nellie och Marika har varit ute och tävlat igen, fick besked sent i går kväll, nu är LP III i hamn och Marika kan koncentrera sig på det lilla livet som de väntar nu framöver.

Hösten kommer snabbt nu, hoppas det saktar ner lite nu i september. Har redan fått skrapa rutan, lite tidigt att få göra det i augusti.

Dodde har just nu intagit favoritplatsen, han ligger på mina fötter under skrivbordet, riktigt skönt med fotvärmare.
Jag förundras över lillkillen, så cool, mjuk, lydig, harmonisk. Han älskar sin hage han bor i på dan, just nu full i gammal telefonkatalog, det är något som är kul för valpar.
Om 1 vecka blir D-kullen 6 månader, hoppas att ni andra har lika härliga hundar som jag har.
Har planer på en valpträff nu i slutet av september, mer info kommer under Aktiviteter

26 augusti Helgen har tillbringats på Tånga Hed i Vårgårda, Goldenspecialen har gått av stapeln där.
Dodde har varit med på sin första walk up och hört många skott vilket inte bekom honom ett dugg, han somnade på mina fötter. Vi var alltså och tittade på finalen då goldenmästaren skulle koras. Tänk så underbart cool lillkillen är.
Vi såg också under helgen hur de flög med skärm och motor, vad det nu kallas, det såg kul ut, Dodde tog även det med ro.

Utställning lördag. Dodde blev 2:a i sin klass med mycket fin kritik men tyvärr inget Hp:
"Vacker hanvalp. Fint huvud och uttryck, korrekt bett. Flott hals och överlinje. Välvinklad fram och bak. Något outvecklad bröstkorg. Mycket bra benstomme. Mycket välgående från alla håll. Vacker päls. Välvisad."
Han skötte sig på bästa sätt.

Gaija blev också 2:a i sin klass men tyvärr inget Hp:
"Pampig dam som trots sin ålder fortfarande är välmusklad och fräsch. Feminin och välkonstruerad med utmärkta proportioner höjd och längd. Ej överdriven i sina vinklar. Rör sig med bra drive om än något slarvigt fram. Trevligt visad."
Gaija älskar att visa upp sig i ringen.

Hundarna har skött sig exemplariskt under helgen, så behagliga att ha med sig.
Trevligt sällskap har jag också haft, både dagtid och på kvällar, det tackar jag för och hoppas vi gör om någon mer gång!

Bia har jag fått träffa under helgen för första gången på snart 2 år, hon har det bra i sin nya familj, högt älskad! Mig hade hon inte mycket intresse av men det blev lite bilder i alla fall.

Uffe och Gaija är nu även ögonlysta nere på specialen och det var helt utan anmärkning, skönt!

Tazza har fått sällskap av mina föräldrar och Agnes här hemma och allt har gått så bra.

11 augusti Dagarna och veckorna rusar iväg, snart har halva augusti gått utan att jag hunnit med att skriva något.

Casey verkar trivas bra på Gotland så jag hoppas att det fortsätter att fungera bra hos Helen med familj.
Hennes bror Trolle behöver ny familj, en genomgo, härlig kille som är mentalbeskriven och startad på jaktprov. Mycket hund för den som vill jobba med hund.

Dodde växer och frodas, charmar alla, snäll, duktig, lättsam, helt underbar.

Glömde ju nästan skriva att lilla Diva varit på utställning. Hon fick Hp och vann sin klass, kom sedan 3:a av valparna, slagen av de äldre, men hon fick jättefin kritik av domaren. GRATTIS Cecilia!

Ja, jag ska uppdatera resultatsidan och lite annat, bara lusten och tiden vill räcka till!

31 juli Snart augusti, låter som om hösten närmar sig med stormsteg. Bara 8 grader varmt i morse...

Helgen var intensiv och rolig. Lördagen tillbringade jag dels en liten stund på Ransätersutställningen och sen lunch och eftermiddag-kväll med alla goa vänner och nya bekantskaper på Vassruggens träningshelg. Hemresan gick bra mitt i natten, det var svårt att lämna alla trevliga bekantskaper.
Gaija fick träffa sin syster-yster, Yra. Damerna börjar bli grå och fyller 9 år i höst men studsa och trampa kan de fortfarande och sprider sin glädje omkring sig. Yra har haft 2 valpkullar hos Lotta, Öijebergets kennel.
Lotta och jag har ju följts åt sen damerna var småtjejer och goare kompis får man nog leta efter.

Dodde är en helt underbar kille, glad, frimodig, cool. Dodde fick vara med och titta på när de andra hundarna jobbade på lördagseftermiddan, han tittade lite men tog sig sen en tupplur istället. Han kan koppla av och sova överallt, inget verkar störa honom. Han hänger med överallt bara jag är med, en riktig mattegris. Stress kan han absolut inte stava till trots att han har de hemska sönderstressade nordamerikanska linjerna i sig.

27 juli Titta på GRKs hemsida, Wynntorps Ada är på förstasidan.

Anmälan till Goldenspecialen är gjord, bara utställning men jag ska vara där i dagarna 3 och titta på workingtest och lära mig mer. Rum är bokat och allt klart, hundpassning här hemma för de som inte får följa med, härligt när någon ställer upp.

Gaija har börjat löpa, hon hade ett kort "löp" i januari på 3 dagar då Tazza var parad, troligtvis för att ställa in sig efter flockens väntade tillökning men nu verkar det vara på "riktigt". Kan tänkas att Tazza hänger på, hon brukar ha kortare mellan löpen än Gaija annars. Gaija brukar ju ligga på 11-12 månader normalt sett.

Har även sett att det är dax för vaccination av Gaija, Uffe, Agnes och Tazza.

25 juli Snacka om att tiden springer iväg, jag hinner inte riktigt med.

Jag är en lycklig och stolt "mormor" efter helgen, W. Ada ur min första valpkull har tagit pris på ett krävande elitjaktprov i Rättvik i helgen, 3:e pris på första starten är inte fy skam, hon går i pappa Sigges fotspår. Kerstin du är underbar.
W. Catja lyckades nästan i öppen klass men hon är ju ännu så ung så det kommer.

Marika med Nellie och Tina med Rosso har också varit ute på banan. Resultaten ska uppdateras.

GRATTIS till er alla, jag är stolt!!!

Jag har haft besök av min mor och Agnes här under helgen och det har varit så trevligt med sällskap även om jag varit borta en del också.
I fredags var jag till Rottneros på konsert, The Ark och Andreas Johnsson det var jätteroligt! Hade även trevligt sällskap av Maria. (Även Måns Zelmerlöw spelade men han är inte min favorit)

Blev fästingbiten för en vecka sen, otäcka små kryp, 30 år sedan sist dock.
Har även blivit hundbiten men det var bara ett stort missförstånd och jag får skylla mig själv, besök på akuten och antibiotika blev resultatet. Så kan det gå.

24 juli Mina tankar går idag till Stine med familj i Norge...
16 juli I kväll har Casey startat sin resa till Gotland med Helen. Det var dax för Casey att flytta hemifrån men det har varit ett otroligt smärtsamt beslut, fruktansvärt svårt. Jag önskar lycka till med allt och Casey är alltid välkommen tillbaka om det inte fungerar.
15 juli Nu har vi haft kennelträff/valpträff, TACK till er som kom och ville vara med, hoppas att ni fick ut något av dagen. Stort TACK även till Marika för hjälpen med visning av klickerträning.
Jag hade en väldigt trevlig dag och det var särskilt roligt att träffa valparna igen, de ser fina ut även om de är på väg in i "långbensåldern", lite storleksvariation men så är det ju.
Jag hade ett gäng trötta vovvar när jag till slut kom hem framåt kvällen.

Har fått en rapport från Ditte, allt går bra i Skoghall och det känns skönt.

13 juli I kväll har Ditte flyttat, väldigt saknad av mig redan men det kommer att bli bra.

Dodde fick följa med ensam på en skogstur och lillkillen trampar mig i hälarna hela tiden fast han är lös, han är så himla go.
Det blev kantareller från skogen med hem. Dodde var en väldigt snäll svampplockningshund, inte en enda nedtrampad kantarell, han tog en pinne och låg och tuggade på istället.

Än har nog inte Dodde fattat att syrran är borta, får se vad han säger när han börjar sakna henne, om han gör det.

I morgon får jag träffa flera av valparna igen och övriga som anmält sig till kennelträffen, det ska bli trevligt.

8 juli Idag har Dodde varit på utställning, precis fyllda 4 månader, yngst på hela utställningen.
Han skötte sig väldigt bra och det gick mycket bra.

Dodde blev BIR-valp, BIG-valp och slutade till sist som BIS-2 valp och fick väldigt fin kritik. Massor av fina priser fick vi med oss hem också och förstås några rosetter.

Som sagt, D-kullen har idag blivit 4 månader.
Ditte kommer att flytta på fredag men inte så jättelångt, det blir till Skoghall.

Casey kommer kanske att flytta framöver, vi får se hur det artar sig...

7 juli Idag har det varit kloklippning för alla 6 vovvarna här hemma och vägning för de små. Dodde väger nu vid 4 månader 15,3 kg och Ditte väger 13,2 kg. Båda har rejäla benstommar utan att vara för mycket.

I morgon ska Dodde på utställning, han är ensam i sin ras och förhoppningsvis blir han BIR-valp men säker kan man aldrig vara.
En familj kommer för att titta på Ditte också så även hon får följa med på utställningen.
Det blir bra träning för valparna.

I torsdags på valpkursen som jag hjälper till på var båda valparna med och skötte sig exemplariskt. De är väldigt lugna, uppmärksamma och följsamma.

1 juli Holmedagen har jag, Dodde och Ditte besökt idag. Det var inte många meter vi kom i taget, ALLA skulle klappa de söta valparna. Många frågor om rasen fick jag och några gissade på tollare, bl.a. ett äldre par med just en tollarhane. Kommentarerna blev: - Men kan en golden vara så mörk? eller - Den färgen har jag aldrig sett på en golden, ska inte de vara vita?
Ja tänk så det kan vara.

Kom hem med två mycket trötta valpar efter 2 timmar på utflykt men de skötte sig alldeles utmärkt bland pustande och stånkande tändkulemotorer, remdrivna stenkrossar, gålletraktorparad, hästar, bilar och massor av folk, inget bekom de underbara små.

29 juni Bilen på verkstad och fixad och besiktigad, har haft hyrbil i ett dygn för att komma till jobbet och fick en V70 -05 automat och vilken skön bil att köra, bara flöt fram.
Men jag gillar min JEJ....

I kväll var det dans i Årjängsparken, Torgny Melins som spelade och det var himla trevligt och bra musik. Har dansat med kända och okända, och du Göran, du e' kul du! Roligaste kvällen på ett tag men det ska nog bli fler tillfällen.

Dodde ska på utställning nästa helg, i Årjäng. Han fyller 4 månader och är ensam i rasen så det blir nog trevligt även om han inte är utställningsmodell. Skulle anmält Ditte också men trodde ju att hon skulle ha flyttat nu.

Valparnas tänder bara rasar ut nu och nya kommer fort fram. De är tidiga men släkten är tidig.
I går blev valparna 16 veckor, tiden springer iväg.

Det blir valp- och kennelträff, nu har 7 st anmält sig, kanske blir vi några fler.

25 juni Det här är nog den coolaste valpkull jag haft. Urhärliga valpar har jag kvar här hemma, lugna, sansade, lyhörda, otroligt uppmärksamma, koncentrerade till max, nyfikna på allt.

Tänk så härligt det ser ut med 2 valpar som ligger i solen på yttertrappen och bara mår gott, spanar in var jag är utanför hagen men är nöjda med läget. De sover var som helst, när vi hade valpkurs i torsdags så tittade inte mina valpar åt de andra, koncentrationen var hos mig och så brukar inte valpar på 15 veckor uppföra sig.
Ropar man på någon av valparna mitt i leken så avbryter valpen leken och kommer, jätteskoj!

Ditte tar sin skål efter maten och smiter ut med den och då ska ni veta att hon måste hoppa över en "klappbox" (hopfällbar plastlåda) på vägen ut men inga problem här inte.

Trodde inte att en golden kunde bli mycket mörkare än Tazza som har en härlig mörk goldenfärg men Dodde är mörkare, nästan som koppar.

24 juni Ditte har tappat en tand, tidigt, de är ju nu 3½ månad men Tazza var också väldigt tidig om jag inte minns fel.

I dag har vi underbart väder, bilen är tvättad på utsidan och delvis inuti, gräsmattan delvis klippt och jag ska njuta av resten av denna lediga dag precis som hundarna gör.

Roligt att det var intresse för träff i sommar, det ska bli så trevligt att se alla igen!!!

22 juni Midsommar och ösregn hela dagen, utom tidigt i morse då valparna var ute på kissetur. Regnet legitimerar en lugn slappardag, rätt skönt efter några dagars jobb.
Har också hunnit med lite shopping i Töcksfors.

Här ska renoveras lite framåt sensommaren hade jag tänkt, inne, ska bli ny matta till att börja med, kanske lite nytt även på väggarna, vi får se vad det blir. Tänk man får bestämma alldeles själv, ingen som kommer med en åsikt, gud vad skönt.

Igår började valpkursen som jag hjälper Elisabeth med, ett härligt gäng med valpar och ägare. Mina små var med och skötte sig exemplariskt, lugna och trevliga.
Ditte fick för första gången träffa andra raser, Elisabeths collietjejer var döläskiga första halvminuten men sen var det rätt intressant. Hon hittade dessutom en deltagares dotter att fjäska in sig hos, satt nästan i famnen till slut och mådde så gott.

Ditte och Dodde är härliga små valpar, är övriga i kullen lika mysiga så bådar det gott inför framtiden. Ditte apporterar nu sin rostfria matskål efter varje mål mat, hon brukar ta den med sig och smita ut lilla damen, ser så söt ut när hon knatar iväg med en skål i munnen.
Några anmälningar har kommit in till valpträffen/kennelträffen så den ser ut att bli av i år. D-kullens valpköpare som kommer hit kommer att få träffa pappa Rosso, en go kille, och matte Tina minst lika go som sin hund.
Synd att en del bor så långt bort men samtidigt roligt att få sprida sina trevliga hundar över landet.

Hämtade mitt nya körkort härom dagen, härligt! Det gick väldigt snabbt.

19 juni Tänk vad intressant det är att se hur information färdas genom samhället och i bekantskapskretsen, bland vänner mm. Lika spännande varje gång.
16 juni En får tacke för rapporterna som kommer in då och då... Härligt att det verkar gå så bra med valparna som nu börjar bli långbenta och inte så vackra längre.

Tänk så enkelt det var att få bort den gamla hemsidan från nätet, det var bara att maila Tele2 och be dem ta bort den och så gjorde dom det.... Allt ska man fixa själv, tur att man är självgående...

15 juni Bilbesiktning idag: nya sommardäck men det var väntat och bromsarna bak och det var också väntat så tid är fixat på verkstan.

Douglas har åkt idag och det blir säkert alldeles jättebra. Lycka till nu Ulf!

I morse hann jag knappt öppna dörren förrän talgoxarna flög in och samlade hundhår, är det månne dax att städa......?????
Det var nästan svårt att få ut dom, så söta små....

Jag har fått jobb, börjar på tisdag, rätt vad det är så går det jättelätt...

13 juni Även idag har jag påhälsning inne av mina små talgoxar. Kom på den ena i sovrummet där den samlade hundhår på golvet, den andra undersökte finrummet. De piper lite försynt när de kommer in så jag hör dem, hundarna bryr sig dock inte alls, det ska tydligen vara så enligt dom. Det känns onekligen lite speciellt med dessa små gäster...

Nu till något ännu mer sällsynt, jag har sett göken, jo men visst. Jag hörde göken och det lät så väldigt nära, normalt sett så hör jag göken nästan varje dag men nu i kväll så lät det så nära och jo det verkade komma från trädgården och det gjorde det, den satt i ett av mina äppelträd och sa: koko, koko. Jag kikade försiktigt runt hörnet och såg den i toppen av äppelträdet, den såg mig också och flög en bit, satte sig i skogen nedanför torpet och lät igen.
Vilken otroligt känsla, inte varje dag man ser göken när man hör den. Tyvärr så hann jag inte få med den på bild.

Jag känner mig riktigt priviligierad ska ni veta!

12 juni I dag har jag haft besök inne i mitt finrum av mina små vänner talgoxarna som tydligen bygger bo och samlar hundhår, bilder kan ses här, Fotogalleriet. Jag satt vid datorn i köket och ser plötsligt hur det fladdrar i ögonvrån. Hundarna reagerar knappt längre på våra små vänner, de finns bara här och det är helt okej. Ganska orädda kan man ju säga när jag kan komma någon meter ifrån och fotografera, inte ville de flyga ut heller så jag fick försiktigt visa vägen ut, jo de vet mycket väl vilken väg de kommer in.
Jag vet dock inte alls var de bygger sitt bo, det har jag inte lyckats ta reda på än men snart kanske de visar mig var.
11 juni Dodde har tagit sitt första dopp idag, jag tog Dodde och farmor Gaija med till "havet" som det brukar kallas, härliga flata klippor i en fin vik av sjön. Gaija är den i flocken som verkligen kan det här med att bada, hon kastar sig i vattnet av hjärtans lust och simmar så fint. Dodde följde hennes exempel utan att veta vad han gav sig in på men klarade det bra, kanske kommer det att ta några extra gånger nu innan han simmar igen men med den nyfikenheten och frimodigheten som dessa valpar har visat så är det nog glömt till nästa gång. Dodde var i och simmade minst ett par gånger i alla fall och det var dessutom lite blåst och vågor.

Idag för ett år sedan fick jag mitt hittills värsta besked i livet, efter en toppendag i Vänersborg på hundutställning, och skilsmässa var ett faktum. Visst finns det i tanken idag men känns inte alls särskilt tungt längre, livet går vidare och jag har det bra, ett nytt liv tog sin början omgående och den jag planerat att tillbringa mitt resterande liv med tillbringar nu sitt liv med ny sambo och en egen familj. Som tidigare skrivits så har jag skaffat nytt namn och då ny identitet, bla. för att slippa förknippas med det gamla, den Anneli finns inte kvar längre, här finns en bättre kvinna, gladare, mer framåt, starkare. Många erfarenheter rikare och jag står stadigt på egna ben.

7 juni Nu är min stora men rätt lilla förändring klar. Jag har bytt efternamn, från nu heter jag Källström i efternamn, det är min mors flicknamn som jag har tagit och idag fick jag besked om att det var godkänt.

Nytt namn, ny identitet, det känns jättebra. Nu känner jag att jag är min egen så att säga. Nu återstår bara att fixa ändringar överallt.

4 juni Håller på med en stor förändring i mitt liv men det är inte färdigt än så mer om det när det är klart längre fram, jag hoppas att det går relativt snabbt.
2 juni Jag är inne och läser om min fodertik, W. Disa, lilla Iza och hennes bravader hemma hos Pia på Khemosabi's kennel, och det är så roligt... Pia, du har fått en kul tjej som nog är rätt lik sin mor. Tazza charmar alla som hon träffar.

Jag har mitt eget lilla paradis här i Myrvarv med nästan tama små fåglar som tom kommer på besök inne, underbara syrener som blommar, de vackra kastanjeträden som blommar och det regnar blommor i hela trädgården, det är verkligen vackert och fridfullt... jag mår så gott!
Blåmesungarna är redan rätt stora som ni kan se i Fotogalleriet, Övrigt och just nu på startsidan. Idag har jag fotat de små fågelungarna massor och även klappar på de småsmå dunbollarna. Föräldrarna är vana vid mig och hundarna så jag kan stå 2-3 m från trädet och fota utan att de störs nämnvärt. Minst 3 ungar finns i boet, tyvärr fick jag inte med alla 3 på bild men det kanske blir senare.

Har även fotat lite annat som kommer in i Fotogalleriet vartefter.

Dante har åkt hem idag, han har varit en så go kille att ha kvar, mjuk, nyfiken och vänlig. Dessutom väldigt snygg att se på. Lycka till nu Ulrika med familj med gossen!

31 maj Jag ska på konsert i sommar, jag och en kompis, för första gången i mitt liv, det ska bli roligt! The Ark ska vi lyssna på bla.

Det blev nytt månadsrekord på antal besökare, 1228 st i maj!

Blåmesarna har fått ungar i hundhagens äppelträd, hundarna är där så fort det piper och kollar vad som händer, mor och far blåmes matar på ändå och låter sig inte störas.

Valparna kallas just nu för Dodde, Dogge och Råttan (Ditte), Råttan för att hon gnager på allt och tar sig in och ut obehindrat var som helst, 10x10 cm är ingen match för lilla damen. Dante åker på lördag, är veterinärbesiktigad ua idag torsdag och de andra är nyvaccinerade.

Jag jobbar på i min trädgård, det blir finare och finare. Blommor har jag köpt några och börjat att så ute. Hoppas på blomsterprakt till sommaren...

27 maj Ingen rekordvecka i antal besökare men det blir nytt månadsrekord, jätteskoj.

Valpantalet är nu nere i 4, lite mer hanterbart men fortfarande för många kvar. Tänk att ingen vill ha lille Douglas som är så gudomligt mysig.
Diva flyttade i går lördag och allt har gått bra, en lång resa hem till Sundsvall. Lycka till nu Cecilia med nya kompisen!

22 maj Alla valparna i C-kullen är nu röntgade och vi väntar på sista resultaten. Tack till härliga valpköpare som tar så väl hand om sina wynntorpare.
21 maj Saknar de gamla katterna ibland, särskilt Sandra men jag har ju sommarkatt här i Myrvarv. Johns goa kisse kommer och hälsar på rätt ofta, sitter i trädgården om mornarna, studerar hundarna när jag släpper ut dem.

Gräset växer och gräsklipparen får jobba, trimmern jag köpt funkar jättebra, maskrosorna jobbar jag stenhårt med, det börjar märkas. Det är fint i trädgården nu, gullvivorna blommar fortfarande, irisen växer och snart börjar de underbara pingstliljorna blomma, de doftar ljuvligt.

Hade kompis på besök här i lördags kväll, trevligt med sällskap framför TVn för en gångs skull. Vi delade på sista resterna av dagens äppelpaj med vaniljvisp, himla gott!

I morgon fyller min storebror år, 40 år blir han, lite svårt att förstå.

17 maj Grannlandets nationaldag....

Jag har små vänner här i trädgården som besöker mig nyfiket varje dag, de kommer t.o.m. in... ett gäng talgoxar, har 2 par i trädgården som väl häckar här och de håller ihop alla 4 har jag sett, utan att bråka konstigt nog. De kommer in i farstun och det är inte av misstag, sätter sig på valphagen och kollar vad jag gör, ser de mig inte tar de en flygtur i huset. Himla söta kompisar. De gillar att vara hos hundarna också, Tazza och Casey börjar vänja sig.
Härom morgonen vaknade jag tidigt och hörde plötsligt göken ända in i sovrummet med alla fönster stängda, då var den inte långt borta. Västergök är bästergök heter det väl, hoppas det bådar gott.
Förra veckan när jag en kväll passerade Holmedalssjön så stannade jag till för att beundra ett vackert par lommar, väldigt vackra fåglar, de dök och fiskade.
Tofsviporna, 2 par nere på åkern, jagade kråkor härom kvällen, det är väl häckning på gång och då vill de inte bli störda kan jag tro.
Trastarna gillar heller inte kråkorna.

15 maj Gräsklippning idag efter att jag fyllt på olja i gräsklipparen. Den kickar igång så fint varje gång. Tur att jag hann med det mesta av framsidan innan det kom hagel... ja när jag kom hem från Årjäng i kväll så låg det hagel stora som ärtor på gräsmattan i mindre drivor.

Dåligt med köpare just nu men rätt bra med besökare på hemsidan, roligt, det sista i alla fall.

Rapporterna från valpköparna kommer då och då och alla är så nöjda med sina nya wynntorpare, tack för att ni ville köpa en liten wynntorpare och jag hoppas att ni fortsätter att vara lika nöjda, gänget som är kvar är härliga små.

Härligt att sommaren närmar sig, ljuset har återkommit och snart kan man börja grilla mer på allvar, ja jag har ju redan tjuvstartat i det fina vädret

7 maj Idag fyller Wynntorps kennels A-kull 5 år, stort GRATTIS till allihopa....
6 maj Nytt besöksrekord denna veckan, roligt att så många hittar in här.
3 maj Jag hade besöksrekord på hemsidan igen i april, hela 987 st besökare registrerades och det är jätteroligt.
Har ju gjort om startsidan lite, lite ny layout och nya loggan får jag tacka Pia för, den är jättefin, finns en variant till på den som jag nog byter till om ett tag.

Häggen har slagit ut här och doftar underbart på kvällen när jag sitter ute och njuter i värmen.

2 maj Idag har vi haft sommarvärme och det är härligt.
Lilla Tazza har varit på rymmen, grannen ringde och sa att de har en av mina hundar där, lilla hungran hade ätit upp kattmaten i köket då hon hastigt och lustigt kommit inrusande och hälsat på. Som tur var hände inget på vägen. Hon är duktig på att peta undan kompostgaller som inte är väl förankrade men det ska inte hända igen.
Tazza har nu sluppit ifrån mammasysslorna, hon behöver få återhämta sig nu och idag har hon åter varit Caseys lekkompis och de har jagat varandra runt syrenbusken i högsta fart.

Pratade med Lotta igår i telefon, ett av våra många och långa samtal, du Lotta, du är underbar!!!!

22 april Nu har pappa varit här några dagar och några dagar till blir det. Skönt att få lite hjälp med saker som man visserligen kan klara själv, ja inte precis allt, men som går så mycket lättare när man är 2 om det. Så himla trevligt att kunna vara kompis med sina föräldrar...
16 april Tänk att känslor man har haft för någon i mer än en tredjedel av sitt liv kan försvinna så pass snabbt som de gjort, ersatta av i princip ingenting. Känns faktiskt skönt konstigt nog, ja det känns skönt trots att jag förlorat något men jag har vunnit så mycket mer, ett eget, trivsamt, lugnt liv, nya underbara vänner, ett hem som jag verkligen äntligen trivs i, ett eget hem, slippa känslan av inneboende, slippa försöka passa in när man ändå aldrig har gjort det, slippa känna att jag inte passar in och aldrig kommer att passa in vad jag än gör, känna mig omtyckt för den jag är trots fel och brister och massor av hundar.
Jag lever, mår bra, är frisk och trivs med mig själv och mitt liv.
9 april Jag börjar misströsta, valpspekulanterna försvinner en efter en, kommer nog att sitta här i sommar med en hel kull kvar men man får väl skylla sig själv.
Det finns ett stort överskott på valpar just nu ser det ut som.
8 april Våren har lurat oss som vanligt, april har kommit med snö.... men det blir bättre i morgon eller hur!!
6 april Telias (eller Felias) mailserver ur funktion hela dagen så det går varken att hämta hem mail eller skicka mail, hopplöst!!!
2 april Tvätta, städa, städa valplåda, mata valpar, mata Tazza, promenader, ja här går det i ett. Hinner även med lite trädgårdsarbete emellan och det är min avkoppling, så himla roligt och skönt att riva i buskar och kratta skräp.

Åter roligt besked från Tina och Rosso, 4:e placering i konkurrensen på dagens utställning, jag blir så stolt över mina uppfödningar. Något sämre för Marika och Nellie, 2ukl men det är inte dåligt det heller.

1 april Ytterligare en rekordmånad när det gäller antalet besökare, 855 st under mars månad jämfört med 573 st i februari som då var rekordet. Jättetrevligt med så många besökare. Skriv gärna något i gästboken också.
Stort tack till er som skrivit i gästboken jätteroligt!!!!!
28 mars Hoppas ni alla får njuta av det underbara vårvädret, det gör vi här i Myrvarv i alla fall. Så njuter vi av de små valparna också självklart. De växer så det syns.
25 mars Roligt besked idag av Tina och Marika, de har nu klarat SVCh båda två med Rosso och Nellie. Wynntorparna kan jobba, är väldigt allsidiga och fungerar till allt och man behöver inte vara rädd att de inte kan sortera utan man kan jobba med mycket på samma gång.
23 mars Fler besöksrekord roligt men var finns ni köpare???? Det kommer att bli härliga jobbarhundar som ser ut som golden ska göra.
21 mars Våren tittar fram idag igen, härligt och det är vårdagjämning idag. Som säkert alla förstår så blir det nog mest uppdateringar i valpdagboken framöver.

Vill i alla fall säga grattis till mina flitiga valpköpare i Uddevalla, Tina och Marika, som redan är ute och visar vad Wynntorpare kan, Nellie och Rosso får jobba mycket och är så duktiga. Rosso har ju precis blivit pappa till min senaste valpkull. Tack Tina för att jag fick använda din stiliga och duktiga kille. Snart får ni komma och titta på de små underverken.
Läs mer om de fina prestationerna på Resultat

Snart kommer det nya bilder på valparna, förhoppningsvis redan idag så kom in och titta igen snart!!!
Tyvärr får bilder vänta tills i morgon.

19 mars Valparna har fåt sin egen dagbok nu så där kan  läsas mer om utvecklingen i valplådan.
18 mars Ytterligare en vecka med rekord på antal besökare, jätteroligt. Men nu vore det ju roligt med lite intresse för de små också, ett gäng härliga valpar som jag hoppas blir lika både sin far och sin mor, tror stenhårt på att det är ett gäng blivande tävlingshundar i lådan, så himla sköna!!!
17 mars Nu efter sjukhusvistelse, valppassning och annat under den gångna veckan så är det lugnt på hemmafronten. Och ja, jag hade lite fel, det är 5 gossar och 7 töser men lika goa för det.
Alla växer så det knakar, Tazza är en rekordmorsa på alla sätt, hon kan det här med bebisar.
Äntligen kan jag luta mig tillbaka och njuta av lugnet innan stormen, snart är de så stora och livliga och de lugna stunderna över.
Ögonen har ännu inte visat sig men det djupnar i ögonvrårna. Röster har de så det räcker men mest sover de och Tazza sover hos dem.

Casey är nyfiken men vågar knapp titta åt lådan, Uffe är totalt ointresserad än så länge men helt accepterad av Tazza, Gaija skulle helst vilja ta över jobbet för här är det väl hon som ska ha bebisar men Tazza slänger mörka blickar på henne som nog skulle kunna döda. Med ett litet kompostgaller så är alla konflikter undanröjda och allt är lugnt.

Tazza äter och äter mest hela dagarna men är smal, det finns inget stopp i henne men det kan jag ju förstå med 12 munnar att mätta. Jag servar med mat och vatten och snusar på de små underbara krabaterna så ofta jag kan, mmmm det är så mysigt och jag har ensamrätten!!!

9 mars I går kväll anlände de små, ganska tidigt men alla stora, runda, livliga med mycket färg. Jag blev lite chockad när de aldrig slutade komma, till slut hade vi 4 gossar och 8 töser i lådan, alltså 12 st och som sagt alla pigga, friska och ljudliga. Det låter lite som fiskmåsar i lådan då och då men mest är det tyst, lugnt och fridfullt. Tazza är en fantastisk mor, sköter dem exemplariskt. Jag har fått sova ostört 5 timmar i natt så hon är väldigt duktig.

Alla är runda och växer, Tazza har mat så det räcker, visserligen "bara" 10 spenar men de äter i omgångar och det fungerar bra.

3 mars Har haft en rekordmånad i besöksstatistik på min hemsida, det är alltid roligt. Nästan 600 besökare i februari, ändå är februari en kort månad.

Några positiva röntgenresultat har kommit: Ciara A-A och ua fram, Rocky B-B och ua fram, skönt måste jag säga för det såg riktigt mörkt ut ett tag. 2 kvar som ska röntgas nu. Jag har i alla fall fått härliga valpköpare som ställer upp på mina krav och önskemål, tack!!!

GRATTIS till Gaijas halvbror Kimmen som blivit Årets viltspårgolden i GRK för tredje året i rad!!!

28 februari Tazza-liten spricker snart. Hon är så go lilla tjejen och jag har hört att pappa Rosso är stolt som en kyrktupp och går där hemma och sprätter.
10 februari Tazza är definitivt dräktig, hon har svällt som en ballong på ett par dagar, kissnödig ofta och hungrig så HUNGRIG, som bara Tazza kan bli. Men det är full rulle fortfarande, lite lugnare kanske.

Funderar och funderar på Casey, kanske får hon bo kvar här ett tag till, hon är en så härlig hund.

Har fått glädjande besked om lilla Ciara, minstingen i C-kullen. Hon har A-A på höfterna och ua fram, härligt.

Har varit borta över natten och hade det väldigt trevligt, borde man göra oftare.

8 februari Casey ska ju omplaceras men vad det gör ont att tänka på. Två familjer har varit hit och hälsat på men jag vet inte om det känns riktigt rätt, jag har inte bråttom och behöver lite betänketid. Jag älskar denna lilla tjej... är just nu väldigt kluven.
   
30  januari Nu är det 3 veckor sedan sista parning och jag har starka misstankar om att Tazza är dräktig. Tänk Gaija ska bli farmor! Tazza är så pratsam och mammig, skulle helst sitta i knät mest hela tiden.
24 januari Trevligt besked idag, ögonlysning av syskonen i Uddevalla, Rosso och Nellie och allt såg jättebra ut, skönt.
23 januari Nu har vi fått vinter vill jag lova, närmare -20 i natt, drygt 10 cm snö. Härligt med sol och snö och glada hundar.
19 januari Katastrofresultat på lilla tjejen, HD grad D-E, lbp resp. mbp. Ua fram i alla fall. Hon har trots detta aldrig visat besvär. Tyvärr har C-kullen hittills visat katastrofresultat på höfter, ja de är inte grava fel på dem men många med fel och tyvärr kan man inte veta det från början. Mentalt verkar de däremot mycket trevliga, nyfikna, framåt, envisa, ja väl fungerande i det mesta. Valpköparna i denna kull berättar om hur mycket beröm och positiva reaktioner de får ute på tävling och prov från domare, funktionärer och övriga och det är jätteroligt att höra.
12 januari Sällan man får vara glad längre stunder i taget (gäller både hundarna och livet i stort) men jag försöker ta vara på de små glädjestunderna. Casey är inte fri på sina höfter, hur illa det är får avläsningen visa, armbågarna såg helt okej ut så vi hoppas att de inte finner något på avläsningen där.

Tazza är parad 7 januari och 9 januari. Rosso var så duktig, en riktig gentleman fast han är så ung. Nu går vi i väntans tider.

5 januari
2007
Nu händer det saker, jag planerar att para Tazza som nu löper, hur det går får vi se i helgen. Tilltänkte pappan är Rosso, Wynntorps Caerwyn, en urmysig kille som jobbar så duktigt med matte Tina. Under hösten har de tagit LP I, de jobbar med spår, både person- och blodspår och allt de kan komma på. Rosso är ännu ung men hela C-kullen visar framfötterna i allt de provar på, duktiga arbetshundar, av- och påknapp, härliga familjehundar med som det verkar stabil mentalitet. Det här ska bli spännande och jag hoppas Tazza blir dräktig.