Startsida

Händelser
2011

Här kommer jag att berätta om vardagliga händelser, träning, tävling, utställning och annat som händer och sker hos oss! Om hundar, natur och djur!
Tidigare års Händelser finner ni längst ner på sidan under respektive årtal.

Datum Händelser
   
30 december Årets sista skälvande dagar och snart skriver vi 2012. Det har varit och är fortfarande ett tufft år på många sätt men förhoppningsvis ska det lösa sig till det bästa.

Hundarna mår fint, gamlingarna börjar bli just gamla, lite sorgligt men förhoppningsvis har vi ännu tid kvar att ha det mysigt tillsammans. A-kullen har sin 10:de födelsedag i maj, vad jag vet så är alla i livet, önskar att jag fick lite kontakt med er så jag vet lite mer. Förstfödde Uffe finns vid min sida, en ynnest att få vara med från början till slut, älskvärda, genomgoa, snälla och stabila killen, skruttig i sina ben men klar i knoppen och det underbaraste man kan tänka sig, få förunnat att ha en sån kompis och följeslagare. Han heter Albin i stamtavlan, betyder ju den ljuse eller han som kommer med ljuset, och båda sakerna stämmer så väl in på honom, han har ljusnat/grånat med åren och sprider alltid glädje omkring sig. Syster Agnes har det bäst i Södertälje, så mild och go men med riv när det behövs, prinsessa ut i klospetsarna och det vet hon om. Blir tårögd när jag tänker på di gamle...

GOTT NYTT HUNDÅR!

18 december Som ni märker händer inte mycket här och en av förklaringarna är att jag helt enkelt är sjuk, ingen diagnos än och ska vidare till specialist. Jag hoppas att de hittar något för så som jag har mått de senaste två månaderna önskar jag ingen!

Jag hoppas att alla får en god, glad jul och ett gott nytt 2012!

12 november Skäms på mig!! Nu var det en hel evighet sedan jag skrev något här.

Våren och sommaren har gått, hösten visar sig grå och varm utanför, skönt att vi har sluppit kyla och snö men det gråa är aningen tråkigt.
Här knallar det på i lagom lunk. Ryggen har spökat sedan i våras men jag hoppas att den ska bli ännu bättre än den hittills har blivit.

Fick ett par fina bilder på Ellen i E-kullen förra veckan, den ena satte jag på eget bevåg på startsidan för den var så vacker. Det är så roligt att få rapporter från "mina" valpar, gärna med bilder. Ibland är jag dålig på att svara men jag uppskattar verkligen livstecken från er ska ni veta.

Agnes har blivit testad för GR_PRA1, den vanligaste PRA-formen hos våra golden. Resultatet var "normal", dvs hon bär inte på anlaget och kan inte föra det vidare. Därmed är hennes valpkull hereditärt fri, dvs fri genom sina föräldrar då både Agnes och Billy är testade med resultatet normal. Skönt att ha det gjort även om inte Agnes ska ha någon mer kull. I Agnes stamtavla finns en bärare av denna ögonåkomma så det var skönt att se att det inte gått i arv.

GRATTIS till er som varit ute och tävlat under våren och sommaren, det är roligt att få resultatrapporter också.

21 mars Dagens promenad gick över isen, runt ön och sen genom snön ut till vägen. På isen fick vi plumsa genom snö 20 cm snö med 10 cm vatten under, sista promenaden på isen för i år, mest pga att det inte går att vada runt i detta vatten. Skoterspåret vi gick på höll hjälpligt ihop, hundarna sprang ute i snön och kunde vara lösa, de fick jaga en repboll och jagade varandra. Piggast när vi kom ut på vägen igen efter en dryg timme var veteranen Uffe, höftledsfel behöver inte vara något som hindrar en hund att leva ett rikt liv och bli gammal, bara man håller hunden smärt och i god kondition.
När vi kom hem blev det lite hundkex och sen har se sovit middag större delen av eftermiddagen. Härligt med trötta nöjda hundar.

Våren kommer, sakta men säkert. Nätterna har varit kalla en tid men nu har vi haft varmt även om natten. Snön smälter, södersluttningarna börjar vara snöfria och torra och fåglarna anar våren.
Tävlingssäsongen är inledd för några av er Wynntorpare, andra har kommit igång med träning och kurser. Hundsäsongen är inledd!

Wynntorps kennel finns numera också med en egen grupp på Facebook, så har du en wynntorpare och dessutom Facebook så finns möjlighet att vara med i gruppen och få kontakt med andra wynntorpare. Hittills är vi 16 st men det får gärna blir fler. Adda mig så kan jag lotsa dig vidare till gruppen, VÄLKOMMEN!!

7 februari Vi lever! Vintern håller i sig men faktiskt så har både talgoxar och kattuggla visat att våren är på gång. Annars händer inte så mycket denna tid på året, det blir skogpromenader och lek i hagen.

Jag har dessutom startat en Facebookgrupp för alla som har Facebook och en eller flera Wynntorpare, finns du på Facebook och vill vara med så får du höra av dig. Jag tror att jag har lyckats lägga till de med Wynntorpare som finns i min vänlista. Känner du dig glömd så hör av dig. Gruppen är sluten och till för att vi ska kunna diskutera runt allt som hör våra hundar till.

Malin med Dima var här i lördags. Jag trimmade söta Dima och hon blev riktigt fin tycker jag. Snäll och duktig var hon också, en riktig liten pärla.
Vill någon mer ha hjälp så är det bara att höra av sig så kommer vi överens om en tid.